F1 Live GP Bahrein 2023: Volg de derde vrije training | Liveblog | Motorsport.com (2024)

Lees het volledige verslag!

Alonso nipt sneller dan Verstappen in derde oefensessie GP Bahrein

Fernando Alonso heeft de snelste tijd neergezet tijdens de derde en laatste training voor de seizoensopener in Bahrein. De Aston Martin-coureur rondde het circuit van Sakhir in een tijd van 1.32.340, waarmee hij vijf duizendsten sneller was dan Max Verstappen, die zijn Red Bull op P2 zette. Nyck de Vries eindigde onderaan in de afsluitende oefensessie.

Om 16.00 uur staat de eerste kwalificatie van 2023 op de planning. Dan gaan we voor het eerst zien hoe de auto's tot de limiet worden gedreven. Het gaat bijzonder spannend worden. Uiteraard doen wij ook daar liveverslag van. Om 15.30 uur zijn we bij u terug!

Alonso sluit de laatste training als snelste af. Hij blijft Verstappen met slechts 0.005 seconde voor. Sergio Perez volgt op een tiende en is Hamilton, Leclerc, Russell en Stroll te snel af. Sainz, Piastri en Gasly completeren de top tien.

Nyck de Vries klokt de laatste tijd, 1,7 seconden achter de tijd van Alonso.

Checkered flag

De sessie zit erop!

Sainz opent met een groene eerste sector, maar Leclerc is ietsje sneller. Ze zitten een tiende achter de tijd van Alonso in die sector. De achterstand van de Spanjaard loopt op naar drie tienden. Hij klimt naar de zevende plek, achter Stroll. Leclerc drukt hem naar P8 door de vijfde tijd te noteren.

Hamilton gooit per ongeluk zijn eigen tear off in een van de koelinlaten. "We houden het in de gaten", antwoordt engineer Bono.

Nog vier minuten te gaan! Ferrari is op verse zachte banden naar buiten.

Perez wordt in de eerste bocht gehinderd door verkeer, waardoor Checo 0.032 seconde tekort komt in sector een. Zijn tweede sector is ook groen. De Mexicaan rondt de baan in 1.32.446 en legt beslag op P3. Het verschil is een tiende.

Alonso krijgt te horen dat hij eerste staat: "Oh echt? Geweldig", reageert de Spanjaard droog. Het klinkt alsof hij nog wel meer in de tas heeft. Verstappen duikt intussen weer naar binnen, terwijl Perez nu op verse softs aan zijn kwalificatiesimulatie begint.

Alonso gaat daar meteen onderdoor met slechts 0.005 seconde!!!

Verstappen begint op verse zachte banden aan zijn kwalificatiesimulatie. De eerste sector is groen. Hij is slechts 0.018 seconde trager dan Hamilton. De tweede sector is paars en Verstappen gaat naar een 1.32.345!

De Mercedessen bezetten nu P1 en P2 en zijn drie tienden los van Aston Martin. Alonso is ook weer de baan op, dat geldt ook voor Verstappen. Die heren staan op verse softs.

Hamilton noteert een paarse eerste sectortijd, terwijl ook Russell rap op pad is. Ook de tweede sector van Hamilton is paars. Hij rondt het circuit in 1.32.731 en gaat naar P1. Russell sluit aan op P2!

Stroll krijgt complimenten over hoe hij de eerste en tweede bocht aansnijdt, dit is een goed teken voor de Canadees. Bottas klimt intussen naar P7 en drukt Sargeant naar de zevende plek. Hamilton bezet momenteel P4 met Russell op P15. Beide heren zijn wel op verse softs naar buiten. Red Bul staat binnen!

Verstappen werd eerder gehinderd door een Haas-coureur en brak zijn rondje daardoor af.

F1 Live GP Bahrein 2023: Volg de derde vrije training | Liveblog | Motorsport.com (2)

Stroll klimt naar de snelste tijd en gaat twee tienden harder dan Alonso. Hij noteert een 1.32.919!

Zhou springt naar P2 met een 1.33.180, 0.059 seconde achter de tijd van Alonso!

Er worden door Stroll en Zhou paarse sectortijden genoteerd.

Ah en daar gaan weer diverse mensen de baan op en jawel, de softs zijn opnieuw op de auto's geschroefd. Nogmaals: deze omstandigheden zijn echt anders dan tijdens de kwalificatie als de zon is verdwenen.

En uiteraard zijn ook meters van De Vries vastgelegd.

F1 Live GP Bahrein 2023: Volg de derde vrije training | Liveblog | Motorsport.com (3)

Nog twintig minuten te gaan in deze laatste sessie in de aanloop naar de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. De tijd van Alonso is nog niet verbeterd door iemand anders.

Verstappen kwam pas laat de baan op, maar zijn eerste meters werden vastgelegd.

F1 Live GP Bahrein 2023: Volg de derde vrije training | Liveblog | Motorsport.com (4)

Sainz, Leclerc, Gasly, Russell, Hülkenberg en Magnussen rijden momenteel op de baan. De Haas-coureurs doen een langere run op mediums zo te zien.

Ah, Verstappen en Perez duiken zojuist de pits weer in. Overigens worden er geen tijden verbeterd op dit moment.

Leclerc en Sainz gaan het weer proberen op verse softs. Zij hebben nog geen andere band geprobeerde in deze training. Verstappen heeft inmiddels zes ronden achter de kiezen op de harde band. Gasly meldt tussendoor dat hij veel last heeft van onderstuur in de roze A523.

Nog een klein half uur te gaan.

Verstappen (Red Bull) is op hard over een enkele ronde bijna net zo snel als Ferrari op softs. Bizar!

Sainz meldt zich na een korte run op softs weer in de pits. Verstappen gaat momenteel door op de harde band. Hij meldt dat er geen grip is.

De Vries is momenteel zijn ronden aan het draaien op softs. Hij staat momenteel zestiende, kort achter Norris en Tsunoda. Albon heeft een achtste tijd in handen met de Williams FW45.

Verstappen opent zijn training op de harde band met een 1.33.705, slechts een halve tel achter de snelste tijd van Alonso. Perez gaat naar P9 met een 1.34.049.

Alonso begint aan snelle ronde op verse softs. Zijn eerste sector is paars, maar hij kende wat overstuur in de derde bocht. De Spanjaard knalt door en noteert ook een paarse tweede sector. Hoppa! De Aston Martin-coureur noteert een 1.33.121 en neemt bijna vier tienden afstand van Hamilton!

De Vries begint zijn VT3 met een tiende tijd, terwijl Max Verstappen en Sergio Perez zich nu ook op de baan melden. Zij gaan allebei naar buiten op de hardste band.

Er worden nu veel tijden geklokt, maar de belangrijkste op dit moment is Leclerc. De Monegask had een tweede paarse sector, maar een gele derde. Hij miste de apex in de laatste bocht. Hij blijft derde staan. Het verschil is 0.059 seconde.

Meerdere heren melden zich op de baan, waaronder Nyck de Vries, Esteban Ocon, Valtteri Bottas en Zhou Guanyu. Voorlopig is Hamilton nog de snelste.

Stroll begint op softs aan een snelle ronde. Hij houdt beide handen aan het stuur in de eerste twee bochten, dat is een goed teken. Zijn eerste sector is overigens niet paars. De tweede sector is ook groen. De Canadees rondt het Bahrain International Circuit in 1.34.168 en klimt naar P5.

De tweede sector is ook paars, dus een nieuwe snelste tijd lijkt eraan te komen. De Spanjaard rondt het circuit echter in 1.33.523 en moet genoegen nemen met de tweede plek. Hamilton is voorlopig nog de rapste in Bahrein!

Het wordt drukker op de baan, want ook Stroll meldt zich. Hülkenberg is weer de pits ingedoken. Sainz gaat intussen door met het klokken van een snelle rondetijd. Zijn eerste sector is paars.

Leclerc nestelt zich tussen het tweetal, terwijl Mercedes nog aan het experimenteren is met achtervleugels. Russell heeft de hoge downforce achtervleugel, terwijl Hamilton voor eentje is gegaan met minder luchtweerstand. Ze zijn er daar nog niet helemaal over uit.Dit is geen goed teken en bevestigt eigenlijk de uitspraken van gisteren.

Hamilton is op jacht naar de voorlopig snelste tijd. Hij klokt een paarse eerste sector, al komt Russell als eerste over de meet in 1.34.102 en dat is voorlopig de snelste tijd. Zijn teamgenot komt er echter aan en gaat naar een 1.33.508.

Laad meer
F1 Live GP Bahrein 2023: Volg de derde vrije training | Liveblog | Motorsport.com (2024)
Top Articles
An Honest AT&T Internet Review, According to Customers
AT&T Dedicated Internet Access for Business – AT&T Business
Sprinter Tyrone's Unblocked Games
Canary im Test: Ein All-in-One Überwachungssystem? - HouseControllers
Math Playground Protractor
Kansas Craigslist Free Stuff
Chris wragge hi-res stock photography and images - Alamy
Hmr Properties
Mens Standard 7 Inch Printed Chappy Swim Trunks, Sardines Peachy
Breakroom Bw
Best Food Near Detroit Airport
Drago Funeral Home & Cremation Services Obituaries
Top tips for getting around Buenos Aires
Craigslist Mpls Cars And Trucks
Popular Chinese Restaurant in Rome Closing After 37 Years
Parc Soleil Drowning
Bethel Eportal
Craigslistodessa
Wiseloan Login
Craigslist Wilkes Barre Pa Pets
Powerschool Mcvsd
Restored Republic June 16 2023
Kaliii - Area Codes Lyrics
Proto Ultima Exoplating
Ff14 Sage Stat Priority
Mercedes W204 Belt Diagram
15 Downer Way, Crosswicks, NJ 08515 - MLS NJBL2072416 - Coldwell Banker
Gwen Stacy Rule 4
Bee And Willow Bar Cart
67-72 Chevy Truck Parts Craigslist
Facebook Marketplace Marrero La
D3 Boards
Weapons Storehouse Nyt Crossword
8005607994
Cherry Spa Madison
Gateway Bible Passage Lookup
Let's co-sleep on it: How I became the mom I swore I'd never be
What Is A K 56 Pink Pill?
Mississippi weather man flees studio during tornado - video
Mudfin Village Wow
The Wait Odotus 2021 Watch Online Free
Tableaux, mobilier et objets d'art
Valls family wants to build a hotel near Versailles Restaurant
Craigslist Rooms For Rent In San Fernando Valley
Strange World Showtimes Near Century Stadium 25 And Xd
Diario Las Americas Rentas Hialeah
Evil Dead Rise - Everything You Need To Know
What Time Do Papa John's Pizza Close
Sleep Outfitters Springhurst
Craigslist Psl
Nfhs Network On Direct Tv
Palmyra Authentic Mediterranean Cuisine مطعم أبو سمرة
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated:

Views: 6311

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.